Snaefellsnes: 22 highlights die je niet mag missen

In IJsland is zo ontzettend veel te doen en te zien dat de meeste mensen het niet bij een eenmalig bezoek laten. Dat geldt ook voor mij. In januari reed ik een prachtige 3-daagse route door het zuiden van IJsland en dat smaakte naar meer. Dit keer bezoek ik de ongerepte Westfjorden en het grillige Snaefellsnes. Er zijn eigenlijk al genoeg blogs geschreven over dit mooie schiereiland boven Reykjavik. Toch deel ik graag de route die ik rij en laat ik een aantal Snaefellsnes highlights zien.

Het schiereiland Snaefellsnes

Snaefellsnes ligt boven Reykjavik, ingeklemd tussen de Faxaflói baai en Breiðafjörður. Op het schiereiland ligt een bergketen van west naar oost waarvan de 1446 meter hoge Snæfell de hoogste vulkaan is. De laatste uitbarsting van de vulkaan was in 1219, sindsdien is de vulkaan rustig. De ijskap (jökull) bovenop de Snaefell heeft een dikte van maar liefst 250 meter. Met helder weer is de vulkaan te zien vanuit Reykjavik, op 120 kilometer afstand. Opvallend bovenop de vulkaan is de rotsformatie, welke lijkt op een soort uitstulping. Volgens een IJslandse saga (middeleeuws verhaal) zou dit een trol zijn die op de gletsjer leeft en deze beschermt.

Snaefellsnes bezienswaardigheden IJsland roadtrip Reislegende- Reislegende.nl
Prachtige vergezichten op Snaefellsnes

IJsland in het klein

Op Snaefellsnes vind je bijna alles terug wat er elders in IJsland te vinden is maar dan op kleine oppervlakte. Vulkanen, lavavelden, basaltzuilen, meren, kraters, kliffen, bronnen, watervallen en veel meer. Snaefellsnes wordt daarom ook wel Klein IJsland genoemd. Heb je niet veel tijd dan is het dus zeker een optie om dit schiereiland te bezoeken. Na aankomst in Reykjavik spring je makkelijk in je huurauto om vervolgens in een dag of 3 Snaefellsnes te ontdekken.

Snaefellsnes in combinatie met Westfjorden

Wij rijden Snaefellsnes rond na een bezoek aan de Westfjorden, op de terugweg naar Reykjavik. We hebben een dag de tijd om het schiereiland te ontdekken, wat makkelijk kan als je geen tijdrovende activiteiten onderneemt. Zeker als je vroeg uit de veren komt! Wil je meer plekken bezoeken, mooie wandelingen maken en uitgebreid uit eten gaan? Dan kun je met gemak meerdere dagen vullen op Snaefellsnes. Vergeet overigens niet om de bijzondere Hraunfossar lavawatervallen langs road 518 mee te pakken op de heen- of terugweg. Het is een stukje omrijden, maar zeker de moeite waard.

Road 54 Snaefellsnes bezienswaardigheden IJsland Reislegende- Reislegende.nl
Road 54 richting Kirkjufell

Route langs Snaefellsnes bezienswaardigheden

Onderstaande bezienswaardigheden op Snaefellsnes kom je op volgorde tegen wanneer je de route linksom rijdt. Je volgt voor het grootste deel road 54. Bij Olafsvik verlaat je road 54 om road 574 op te rijden die voor een deel door Snaefellsjökull National Park loopt. Aan de zuidelijke kant van Snaefellsnes komt road 574 weer uit op road 54. Via deze weg rij je uiteindelijk het schiereiland weer af.

Heb je niet veel tijd en wil je een kortere route? Dan zou je road 54 helemaal kunnen volgen, waarbij je het stuk door Snaefellsjökull National Park overslaat. Je krijgt dan zeker een goede indruk van Snaefellsnes maar mist veel highlights die vanaf road 574 te bekijken zijn.

Vergezichten Snaefellsnes schiereiland in IJsland tips voor een route Reislegende - Reislegende.nl
Road 54 tussen Stykkishólmur en Berserkjahraun lavavelden

Stykkishólmur

Als wij in Stykkishólmur zijn is het helaas donker, veel zien we dus niet. Stykkishólmur is een milieuvriendelijke plaats en heeft samen met een aantal andere gemeenten op Snaefellsnes de EarthCheck milieucertificering ontvangen. In Stykkishólmur gebeurt veel op gebied van architectuur. Oude gebouwen en huizen worden gerenoveerd en krijgen geregeld een andere bestemming. Zo vind je er een aantal restaurants in oude pakhuizen en woningen waarvan restaurant Narfeyrarstofa er eentje is. De gerechten zijn hier prachtig opgemaakt en er hangt een leuke sfeer. Het Eldfjallasafn Volcano Museum is gevestigd in een oud recreatiecentrum. In dit museum is de privécollectie van vulkanoloog Haraldur Sigurðsson te bekijken. The Library of Water vind je in een voormalige bibliotheek. In het gebouw staan 24 hoge glazen kolommen die gevuld zijn met water van verschillende IJslandse gletsjers. Het Noorse huis is het regionale museum van Snaefellsnes, gebouwd in 1832 met Noors hout.

Check prijzen en beschikbaarheid van accommodaties in Stykkishólmur

Bjarnarhöfn Shark Museum en Bjarnarhöfn Church

Sla op road 54 rechtsaf Helgafellssveitarvegur op om een bezoek te brengen aan Bjarnarhöfn Shark Museum. Hier drogen ze nog op authentieke wijze haaienvlees. Tijdens een rondleiding kom je alles te weten over Groenlandse haaien en waarom haaien altijd zo belangrijk zijn geweest voor de IJslanders. In het naastgelegen restaurant Bjarnarhöfn Bistro staan onder andere Icelandic shark-fin soup en hamburgers van gans op de kaart. Een korte wandeling brengt je bij Bjarnarhöfn Church, een prachtig zwart kerkje met rood dak.

Berserkjahraun lavavelden

De eerste lavavelden kom je tegen langs road 54. Even voorbij Helgafellssveitarvegur sla je linksaf gravel road 558 op, Berserkjahraunsvegur. Deze weg is ongeveer 2 kilometer lang en loopt dwars door lavavelden heen. Brokken lava, gruis en asresten; je ziet het hier overal om je heen. Ruim 4000 jaar geleden barstten hier vier slakkenvulkanen uit, ook wel scoria- of tefravulkaan genoemd. Je herkent de kleine vulkanen meteen aan hun kegelvorm. De weg door het gebied heen leidt langs mooie meren met prachtige vergezichten. Een lust voor het oog, dit stukje Snaefellsnes! Road 558 komt vanzelf weer uit op road 54 richting de beroemde Kirkjufell.

Lees ook: naar IJsland in de winter, waarom je moet gaan

Berserkjahraun, lavavelden op Snaefellsnes highlights IJsland Reislegende - Reislegende.nl
Meren, watervallen, bergen en roofvogels
Berserkjahraun, lavavelden op Snaefellsnes highlights IJsland Reislegende - Reislegende.nl
Vorst aan de grond op Snaefellsnes
Vulkanen en lavavelden op Snaefellsnes schiereiland IJsland Reislegende - Reislegende.nl
De slakkenvulkanen langs de Berserkjahraun lavavelden
Snaefellsnes highlights lavavelden Snaefell mountain IJsland tips Reislegende - Reislegende.nl
Herfst op Snaefellsnes
Berserkjahraun, lavavelden op Snaefellsnes highlights IJsland Reislegende - Reislegende.nl
De weg dwars door de Berserkjahraun lavavelden

Grundarfjörður en Grundarfoss

Voor je het plaatsje Grundarfjörður in rijdt ligt links van je de Grundarfoss. Het water van deze 70 meter hoge waterval komt terecht in de Grundará rivier. Langs road 54 wordt de waterval aangegeven. Een 15 minuten lange wandeling brengt je naar een mooi uitkijkpunt. Iets verderop kom je in het centrum van de kleine vissersplaats Grundarfjörður aan. Grundarfjörður heeft het de laatste jaren vooral druk met bezoekers van Kirkjufell en de nabij gelegen Kirkjufell watervallen. Er is een permanente fototentoonstelling te zien van de overleden IJslandse fotograaf Baerings Cecilsson te zien, Baeringsstofa. Steeds meer activiteiten worden er vanuit Grundarfjörður aangeboden zoals bijvoorbeeld paardrijden en ijsklimmen.

Kirkjufell en Kirkjufellsfoss

In Grundarfjörður is het altijd druk met mensen die twee highlights op Snaefellsnes komen bezoeken: Kirkjufell Mountain en Kirkjufellsfoss. Zowel overdag als ’s avonds. De berg is namelijk een geliefd object op foto’s met het noorderlicht. Er is beperkte parkeergelegenheid tussen de berg en de watervallen in. Mocht je zin hebben in een korte wandeling dan is parkeren in Grundarfjörður een aanrader. Bovendien loop je dan langs het meer richting de berg wat prachtige beelden kan opleveren. Als in de avond het noorderlicht zich laat zien dan gebeurt dit precies achter de berg. Niet zo gek dus dat veel fotografen en toeristen naar deze plek afreizen en er geregeld ook een paar dagen blijven hangen!

De 463 hoge berg kan ook beklommen worden. Aangeraden wordt om dit met een gids te doen en alleen als je een zeer ervaren bergbeklimmer bent. De berg is door de steile, met gruis bedekte hellingen verraderlijk. In de afgelopen jaren zijn meerdere mensen omgekomen tijdens het beklimmen van de Kirkjufell.

Game of Thrones liefhebbers zullen de berg waarschijnlijk herkennen van seizoen 7. In de aflevering “Brothers Beyond the Wall” zie je Kirkjufell in beeld wanneer Jon Snow, The Hound en Jorah Mormont de wildernis achter achter de muur intrekken.

Check prijzen en beschikbaarheid van accommodaties in de buurt van Kirkjufell

Kirkjufellsfoss op Snaefellsnes in IJsland Reislegende - Reislegende.nl
Kirkjufellsfoss met op de achtergrond Kirkjufell mountain
Snaefellsness highlights Kirkjufellsfoss tip voor roadtrip op schiereiland IJsland Reislegende - Reislegende.nl
Kirkjufellsfoss vanaf de andere kant gefotografeerd
Noorderlicht Kirkjufell Snaefellsnes IJsland Reislegende - Reislegende.nl
Noorderlicht boven Kirkjufell

Problemen met het vastleggen van dit natuurfenomeen? Ik geef je graag een aantal tips voor het fotograferen van het noorderlicht.

Ólafsvík

Ólafsvík in het noorden van Snaefellsnes is een vissersplaatsje met een paar bezienswaardigheden. De eerste is Pakkhúsid, een voormalige handelswinkel gebouwd in 1844. Vandaag de dag fungeert het gebouw als museum en als informatiepunt voor bezoekers. De kerk Ólafsvíkurkirkja werd in 1967 ingewijd en is door zijn vorm een echte eyecatcher. Schuin naast de kerk heb je zicht op de 50 meter hoge Baejarfoss waterval, die gemakkelijk te voet te bereiken is.

Olafsvik Snaefellsnes schiereiland tips IJsland Reislegende- Reislegende.nl
Ólafsvík
Ólafsvíkurkirkja Olafsvik kerk Snaefellsnes tips IJsland - Reislegende.nl
Ólafsvíkurkirkja in Ólafsvík
Baejarfoss Snaefellsnes bezienswaardigheden en tips - Reislegende.nl
De 50 meter hoge Baejarfoss

Hellissandur

Ooit was Hellissandur een centrum voor de visvangst, net als veel andere plaatsen in IJsland. Tegenwoordig is bijna alles wat met visvangst te maken heeft verplaatst naar het nabij gelegen Rif. In Hellissandur ligt het maritiem museum waar je authentieke turfhuizen kunt bekijken. Ook ligt hier de oudste IJslandse roeiboot die dateert uit 1826. Het gebied tussen Hellissandur is vooral geliefd bij vogelliefhebbers, het is één van de grootste Poolstern broedplaatsen in IJsland.

Check prijzen en beschikbaarheid van accommodaties in Hellissandur

Fishermans Garden and Maritime Museum Hellissandur Snaefellsnes IJsland - Reislegende.nl
Hellissandur maritiem museum

Ingjaldshólskirkja

Even verderop kun je een stukje van de weg af om het mooie kerkje Ingjaldshólskirkja te bekijken. Naar zeggen is dit de oudste betonnen kerk ter wereld. Een prachtig idyllisch plaatje, zo bovenop een heuvel met de bergen op de achtergrond.

Ingjaldshólskirkja Hellissandur highlights Snaefellsnes IJsland Reislegende - Reislegende.nl
De veel gefotografeerde Ingjaldshólskirkja

Snaefellsjökull National Park

Op dit deel van Snaefellsnes kom je terecht in Snaefellsjökull National Park. Grote delen van het nationaal park zijn bedekt met lavavelden en slakkenvulkanen. De Snaefellsjökull ligt continue prominent in het zicht. De lavavelden zijn groen gekleurd door het mos; het doet bijna buitenaards aan.

Lavavelden in Snæfellsjökull National Park Snaefellsnes highlights IJsland Reislegende - Reislegende.nl
Snaefellsjökull National Park

Skarðsvík beach en vuurtorens

Skarðsvík beach staat bekend als een hidden gem op Snaefellsnes. Alhoewel het op de route ligt rijden veel mensen aan het zandstrand voorbij. In tegenstelling tot veel andere IJslandse stranden is het zand hier licht van kleur, waardoor de zee in ideale omstandigheden zelfs een turquoise kleur kan aannemen. Vanaf road 574 sla je rechtsaf de onverharde weg Öndverðarnesvegur (road 579) in richting Skarðsvík beach. Er staat een heel sterke stroming en de golven kunnen onvoorspelbaar zijn. Aangeraden wordt om hier niet te zwemmen en een stuk bij de branding vandaan te blijven.

Na uitwaaien op het strand kun je doorrijden naar het oranje/bruin gekleurde Svörtuloft Lighthouse (bij t-splitsing links) of naar het oranje Öndverðarnes lighthouse (bij t-splitsing rechts). Bij beide vuurtorens loopt de weg dood, je zult dus dezelfde weg terug moeten rijden.

Saxhóll krater

Zin in een lekkere klim? Dan kun je de Saxhóll krater niet voorbij rijden. Via een stalen trap is de 100 meter hoge krater te bereiken. Bovenop kijk je zo de krater in en heb je mooi uitzicht over de omgeving. Men schat dat deze vulkaan zo’n 3000 jaar geleden is uitgebarsten, waarna de kern van de krater naar beneden is gezakt. Interessant om het eens van bovenaf te bekijken. De Saxhóll krater is een goed alternatief voor het bekijken van de Eldborg krater als je niet zo veel tijd hebt. De Eldborg krater is het makkelijkst te bereiken vanuit Snorrastadir, via een 2,5 kilometer lange wandeling.

Snaefellsnes Saxhóll krater IJsland Reislegende - Reislegende.nl
De trap omhoog naar de Saxhóll krater
Saxhóll krater op Snaefellsnes in IJsland Reislegende - Reislegende.nl
Bovenop de Saxhóll krater
Uitzicht vanaf Saxhóll krater trappen Snaefellsnes schiereiland IJsland Reislegende - Reislegende.nl
Uitzicht vanaf de Saxhóll krater

Djúpalónssandur beach

Djúpalónssandur was met 60 vissersboten ooit een heel productief vissersplaatsje. Nu zijn er alleen nog wat overblijfselen uit die tijd terug te vinden op het strand. Zo liggen er wrakstukken van de Britse trawler die in 1948 werd verwoest tijdens een zware storm. Veertien mensen kwamen om het leven. Om de overledenen te eren is het verboden om de wrakstukken aan te raken.

Ook liggen er op Djúpalónssandur beach vier zogenaamde hijsstenen, verschillend in grootte en gewicht. In de tijd van de visserij werd door middel van deze stenen getest hoe sterk mannen waren en of ze geschikt waren voor het zware werk op zee. Het gewicht van de vier stenen varieert van 23 kilo tot 154 kilo. In IJsland zijn “sterke mannen wedstrijden” erg populair en stenen als deze worden dan ook veel gebruikt tijdens de strong men contests.

Direct achter het strand liggen twee lagunes met zoet water: Djúpulón en Svörtulón. In de 12e eeuw werd de Svörtulón gezegend door een bisschop en IJslanders geloven nog steeds dat het water van deze lagune een helende werking heeft.

Djúpalónssandur beach, Snaefellsnes highlights IJsland - Reislegende.nl
Djúpalónssandur beach, door Ryan C Slimak | Shutterstock

Vatnshellir Cave

De Vatnshellir is één van de oudste lavabuizen die je in IJsland kunt bezoeken. De 200 meter lange buis is 8000 jaar geleden ontstaan tijdens een uitbarsting. Via een trap kun je in de ruimte naar beneden afdalen.

Gestastofa Visitor Center en Malarrif Lighthouse

Al snel na de Vatnshellir Cave kun je rechtsaf slaan richting Gestastofa Visitor Center, het informatiepunt van Snaefellsjökull National Park. Binnen is veel informatie te vinden over geologie. Je kunt een korte wandeling maken naar de vuurtoren, Malarrif. Lóndrangar, de bijzondere rotsformatie iets verderop kun je ook te voet bereiken vanaf het visitor center.

Malarrif Lighthouse, Snaefellsnes highlights IJsland - Reislegende.nl
Malarrif Lighthouse, door Bildagentur Zoonar GmbH | Shutterstock

Lóndrangar

Wil je Lóndrangar liever van een afstand bekijken dan kun je doorrijden naar de parkeerplaats vlakbij het Lóndrangar View Point. Ook vanaf de weg is de rotsformatie goed te zien. Het is een overblijfsel van een vroegere vulkaan, een zogenaamde vulkaanplug. De rotsformatie was dus ooit onderdeel van de kern van de krater, alles wat er omheen zat is verdwenen door erosie.

Roadtrip Snaefellsnes zicht op Lóndrangar IJsland tips Reislegende - Reislegende.nl
De weg richting de vulkaanplug Lóndrangar

Gatklettur en Bárdar Snæfellsáss Statue

Een veel gefotografeerde rotsformatie op Snaefellsnes is Gatklettur. Om bij de Gatklettur te komen neem je de afslag richting Arnarstapi. Parkeer de auto bij het Bárdar Snæfellsáss Statue. Het monument staat voor een personage uit een IJslande saga, Bárdur. Bárdur was half man, half trol en wordt nog steeds gezien als beschermer van het Snaefellsnes schiereiland.

Vanaf de parkeerplaats loop je via een wandelpad langs het monument naar Gatklettur. Er is een platform vanwaar je mooi zicht hebt op de Gatklettur. Je kunt niet over deze natuurlijke brug heen lopen, daarvoor moet je bij de Stone Bridge van Arnarstapi zijn.

Bárðar Saga Snæfellsáss Statue Arnarstapi Snaefellsnes tips IJsland Reislegende - Reislegende.nl
Bárdar Snæfellsáss Statue
Gatklettur Snaefellsnes highlights IJsland roadtrip - Reislegende.nl
De natuurlijke brug Gatklettur

Arnarstapi Stone Bridge

Voor de Arnarstapi Stone Bridge rij je met de auto door naar Arnarstapi port. Je kunt de auto parkeren op de parkeerplaats en het wandelpad omhoog volgen. Langs het meer, langs een kleine baai en al snel kom je bij de Arnarstapi Stone Bridge terecht. Een prachtige plek, die er op de foto gevaarlijker uit ziet dan het echt is. De brug is vrij breed, al bestaat het gevaar natuurlijk altijd dat je uit kunt glijden. Voorzichtig dus, zeker met nat weer en een vochtige ondergrond.

Check prijzen en beschikbaarheid van accommodaties in Arnarstapi

Arnarstapi port Snaefellsnes highlights IJsland roadtrip - Reislegende.nl
Arnarstapi port
Arnarstapi Stone Bridge Snaefellsnes highlights IJsland roadtrip - Reislegende.nl
Arnarstapi Stone Bridge

Raudfeldsgjá Gorge

Een smalle kloof die je iets verderop langs road 574 kunt bekijken is Raudfeldsgjá Gorge. Op niet al te ingewikkelde manier kun je bij de de waterval komen. Voor ervaren wandelaars/klimmers is het een optie om de kloof verder in te trekken. Waterdichte kleding en stevige schoenen zijn een must. Ook de Raudfeldsgjá Gorge komt voor in de saga over Bárdar. Hij zou twee jongens in de kloof hebben gegooid nadat een van hen haar op een ijsberg had geduwd die naar Groenland afdreef.

Rauðfeldsgjá Gorge, Snaefellsnes highlights IJsland roadtrip - Reislegende.nl
Rauðfeldsgjá Gorge, door Jason Kolenda | Shutterstock

Búdakirkja

Eén van de highlights op Snaefellsnes is ongetwijfeld Búdakirkja. Misschien wel het meest gefotografeerde kerkje in IJsland! Gelegen in de lavavelden van Búdahraun lijkt het alsof je hier naar een ansichtkaart staat te kijken. Een prachtig plaatje! De kerk is gebouwd in 1849 en geheel gerenoveerd in de jaren ’80. Heb je tijd en zin in een korte wandeling? Dan kun je je auto geparkeerd laten staan bij Búdakirkja en doorlopen naar Búda beach. Dit goudgele zandstrand behoort naar zeggen tot de 15 mooiste stranden van IJsland.

Búðakirkja Snaefellsnes highlights roadtrip in IJsland - Reislegende.nl
Nog een veel gefotografeerde kerk: Búdakirkja

Bjarnarfoss

Rij je vanaf Búdakirkja terug richting road 54, dan heb je mooi zicht op de Bjarnarfoss. Het water van de Bjarnarfoss stort 80 meter naar beneden vanaf de 566 meter hoge Maelifell vulkaan. De kliffen waar het water vanaf valt zijn gevormd door basaltzuilen, maar door begroeiing is daar weinig van te zien. Het water komt terecht in de Dritvíkurgrunn rivier, die daarna al snel eindigt in zee.

Bjarnarfoss waterfall Snaefellsnes bezienswaardigheden IJsland - Reislegende.nl
De 80 meter hoge Bjarnarfoss

Gerduberg basaltzuilen

Niet te missen zijn de basaltzuilen van Gerduberg (Gerðuberg Cliffs). Ze ziet ze liggen vanaf road 54 en als je de route over Snaefellsnes met de klok mee rijdt is het één van de eerste echte highlights van Snaefellsnes die je tegenkomt. Op de route zoals wij hem rijden is het juist één van de laatste highlights, samen met de Eldborg krater. De kliffen strekken zich uit over een lengte van meer dan een kilometer en de basaltzuilen hebben een hoogte tussen de 7 en 14 meter. Ze zijn duizenden jaren geleden gevormd door lavastromen. Eigenlijk zie je pas hoe groot ze zijn als er iemand bovenop de kliffen staat, wat op de foto hieronder helaas niet het geval is. Maar het is indrukwekkend kan ik je vertellen!

Gerðuberg basaltzuilen bezienswaardigheden Snaefellsnes IJsland - Reislegende.nl
De basaltzuilen van Gerduberg

Accommodatie tip op Snaefellsnes

Wij overnachten in hotel Stundarfridur langs road 54. Het hotel is vrij nieuw en de kamers zijn ruim. Een leuke plek om te verblijven tegen een goede prijs. Het ligt op een goede afstand van Stykkishólmur, de plaats op Snaefellsnes die mij betreft het meest te bieden heeft. In en om Stykkishólmur vind je een behoorlijk aanbod aan accommodaties. Als je bovenstaande route helemaal gevolgd hebt (tegen de klok in) dan zou je vanaf de Gerduberg kliffen road 55 of road 56 kunnen pakken terug naar hotel Stundarfridur. Perfect voor 2 of 3 nachten en zelfs voor 1 nacht zoals wij deden. We betalen in hotel Stundarfridur 123 euro voor een tweepersoons kamer inclusief ontbijt.

Tips voor een huurauto in Reykjavik

Waarschijnlijk ga je Snaefellsnes ontdekken met een huurauto. Een auto huur ik de laatste jaren altijd bij Sunny Cars. Zij maken gebruik van een all-in service, waardoor je voor alles verzekerd bent. Zo krijg je zelfs je eigen risico teruggestort mocht je onverhoopt toch met schade te maken krijgen.

Fietstour met gids in Reykjavik

Wil je eerst Reykjavik verkennen, voordat je met de auto op pad gaat? Dan is een fietstour met gids in Reykjavik een aanrader. In 2,5 uur neemt de gids je mee langs alle highlights in en om Reykjavik. Een mooie manier om je reis door IJsland te beginnen, of om ermee af te sluiten.

Snaefellsnes IJsland werk aan de muur Melissa Peltenburg
Graag een blikvanger aan de muur thuis? Op Werk aan de Muur heb ik een portfolio vol met sfeerbeelden. Beelden zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en op diverse materialen. Denk aan behang, doek, canvas, acrylglas, metaal of aluminium, met een ruime keuze aan (wissel)lijsten om het helemaal af te maken. Niet alle foto’s op Reislegende.nl staan in mijn portfolio op Werk aan de Muur. Heb je interesse in een bepaald beeld? Stuur me dan gerust een berichtje.
Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Als je doorklikt en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button