Populaire Thaise gerechten die je ook goed thuis kunt maken
Thailand staat bekend om zijn mooie stranden maar zeker ook om zijn smaakvolle, lekkere en diverse keuken. Wanneer je gaat reizen door Thailand zul je veel klassieke Aziatische gerechten tegenkomen, waaronder noodles. Noodles worden in veel Aziatische gerechten gebruikt als basis. In dit artikel zetten we drie populaire (en smaakvolle) gerechten op een rijtje waarin noodles als basis worden gebruikt. Wie weet inspireert het je wel om thuis te maken. Over welke gerechten we het hebben? Lees snel verder!
Pad Thai: echte klassieker
Pad Thai is misschien wel één van de meest bekende gerechten in Thailand en stiekem toch ook wel mijn favoriet. Pad Thai bestaat uit gebakken noodles, gemengd met ei, tofu, garnalen of kip en de saus wordt gemaakt van tamarinde en vissaus. Voor de frisse smaak wordt Pad Thai geserveerd met pinda’s en wat limoen. Het voordeel aan Pad Thai is dat het gemakkelijk thuis te maken is. Online of in de winkel kan je alle benodigde ingrediënten en verse noodles kopen om dit gerecht zelf te bereiden.
Tom Yum Noodles: een zoete, zure en zoute smaaksensatie
Ben jij een liefhebber van pittig eten? Dan is Tom Yum Noodles een gerecht dat je niet mag missen. Dit gerecht combineert de klassieke Tom Yum soep met rijstnoodles. Het zit vol met smaak dankzij de toevoeging van citroengras, chilipeper, vissaus en limoen. Dit gerecht is licht en verfrissend, maar tegelijkertijd ook vol van smaak. Ben je op zoek naar de perfecte rijstnoodles? In dat geval kun je eens kijken bij een speciaalzaak zoals Asian Food Lovers, hier hebben ze een breed aanbod van Thaise ingrediënten zodat jij zelf Tom Yum Noodles kan maken.
Pad Kra Prow Gai: een pittige favoriet
Pad Kra Prow Gai is een populair straatgerecht in Thailand en een echte must-try voor liefhebbers van pittig eten. Dit gerecht bestaat uit mals kippengehakt, roergebakken met knoflook, chilipepers en natuurlijk Thaise basilicum, wat het zijn unieke aroma en smaak geeft. Het wordt traditioneel geserveerd met een gebakken ei bovenop en rijst aan de zijkant. De combinatie van de pittige kruiden en de frisse basilicum zorgt voor een heerlijke smaakexplosie. Net als Pad Thai is Pad Kra Prow Gai thuis eenvoudig met de juiste ingrediënten te maken.
Khao Soi: vol, romig en pittig
Khao Soi is een gerecht dat veel in het noorden van Thailand wordt gegeten. Khao Soi bestaat uit een combinatie van knapperige en zachte noodles in een curry soep. Het gerecht bevat vaak kip of rundvlees en is perfect voor wie van romige en kruidige gerechten houdt. De combinatie van kokosmelk en kerrie geeft Khao Soi zijn unieke smaak en de knapperige gebakken noodles bovenop maken het helemaal af.