Verkeerde brandstof getankt en gereden?

Voor veel autorijders is het een nachtmerrie: per ongeluk de verkeerde brandstof tanken. Vul je diesel in plaats van benzine, of andersom? Start dan vooral niet de motor. De schade kan flink oplopen als je gaat rijden met de verkeerde brandstof en helaas dekt je verzekering deze kosten niet.

Wat als je verkeerde brandstof hebt getankt?

Je hebt je motor niet gestart; goed gedaan. Nu is het belangrijk om de tank zo snel mogelijk te laten leegpompen. Bel daarom direct je pechhulpdienst. Zit deze service niet in je pakket of ben je geen lid van een mobiliteitsservice? Informeer dan bij pechhulpdiensten naar de kosten voor het leegpompen van je tank.

Reken niet op je verzekering

Verkeerde brandstof tanken kan iedereen overkomen, maar vervolgens gaan rijden met die brandstof is echt een slechte zet. Hierdoor beschadig je de motor en de kosten lopen meestal enorm op. Sterker nog, soms moet de hele motor worden vervangen. Reken niet op je autoverzekering om de schade te vergoeden; zelfs een allrisk verzekering dekt geen schade door verkeerde brandstof. Dit betekent dat alle de kosten voor eigen rekening zijn.

Tip: ook al vergoedt je verzekering schade door de verkeerde brandstof niet, autoverzekeringen vergelijken op Geld.nl is altijd de moeite waard. Consumenten besparen gemiddeld €237,00 door autoverzekeringen te vergelijken.

Ook bij tanken geldt: bij twijfel niet doen

We gaan er vanuit dat je weet welke brandstof er in je eigen auto moet. Maar bij een huurauto of een geleende auto twijfel je misschien. Vraag het dan aan het autoverhuurbedrijf of aan de eigenaar. Weet je het nog steeds niet? Bij een huurauto is vaak een sticker aan de binnenkant van de benzineklep geplakt, waar de soort brandstof op staat aangegeven. Is de sticker er niet? Kijk dan in het instructieboekje, dat vaak in het dashboardkastje ligt. Op deze manier voorkom je dat je per ongeluk de verkeerde brandstof tankt en vervolgens met hoge kosten komt te zitten.

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button