Wanneer is het verstandig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten?

Een reisverzekering is altijd verstandig wanneer je op vakantie gaat, maar vergeet ook zeker de annuleringsverzekering niet. Deze twee verzekeringen verschillen en zijn beide belangrijk om af te sluiten bij het plannen van een reis. Wist je namelijk dat deze verzekeringen ook gelden op het moment dat je een weekendje weg gaat in eigen land? Je kunt je dus wel voorstellen dat het belangrijk is om ze beide te hebben. Omdat je ze kunt afsluiten voor een bepaalde periode en ook doorlopend, is het goed om hier eens naar te kijken. In dit artikel willen we je daarom precies uitleggen welke verschillen er zijn tussen beide verzekeringen, maar ook wanneer het slim is om een doorlopende reis- en annuleringsverzekering af te sluiten, omdat je dan voordeliger uit bent.

De verschillen tussen een reis- en annuleringsverzekering

Een reisverzekering biedt dekking voor allerlei onvoorziene situaties die tijdens je reis kunnen ontstaan. Denk hierbij aan medische kosten in het buitenland, verlies of diefstal van bagage en extra reiskosten bij vertragingen. Het geeft je gemoedsrust en financiële zekerheid, zodat je volop van je vakantie kunt genieten. Heb jij nog geen reisverzekering en ga je binnenkort op vakantie? Vergelijk dan gemakkelijk en snel online een reisverzekering via een prijsvergelijker en sluit direct de beste verzekering af. Daarentegen beschermt een annuleringsverzekering jouw financiële investering in je reis als je deze onverhoopt moet annuleren of vroegtijdig moet afbreken. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij ziekte, ongeval of overlijden binnen jouw directe familie. Met een annuleringsverzekering kun je de kosten van je reis terugkrijgen, waardoor je niet met onverwachte financiële lasten komt te zitten. Helemaal fijn wanneer je geen financiële buffer hebt.

Wanneer beide verzekeringen afsluiten?

Het is verstandig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten als je regelmatig op reis gaat. Dit type verzekering dekt meestal alle reizen gedurende het jaar. Het bespaart tijd en moeite bij het afsluiten van een nieuwe verzekering voor elke reis en biedt continu dekking. Voor een extra ‘laagje’ bescherming is het ook aan te raden om een annuleringsverzekering te kiezen. Vooral als je een dure vakantie boekt of als er bepaalde gebeurtenissen zijn die jouw reisplannen kunnen verstoren, zoals een zwangerschap, onzekerheid op het werk of een langdurige ziekte. In deze gevallen kun je met een annuleringsverzekering de financiële gevolgen van een annulering opvangen. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat je in het geval van ziekte of overlijden niet op vakantie gaat.

Goede voorbereiding is het halve werk

Om optimaal voorbereid te zijn op je vakantie is het verstandig om zowel een doorlopende reisverzekering als een annuleringsverzekering af te sluiten. De reisverzekering biedt dekking tijdens je reis tegen onverwachte kosten en situaties, terwijl de annuleringsverzekering de kosten vergoed op het moment dat jij je reis moet annuleren of vroegtijdig moet afbreken om wat voor reden dan ook. Belangrijk is alleen wel dat je even goed kijkt welke voorwaarden er gelden en het kan zijn dat je bijvoorbeeld een aanvullende dekking nodig hebt op het moment dat je veel spullen van waarde meeneemt op vakantie.

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button